lucrari de intretinere

PRIMAVARA

 

Dupa efectuarea taierilor de formare –luna februarie , cand temperatura pe timpul zilei depaseste 5 grade se va efectua o stropire cu sulfat de cupru pentru a elimina eventuali daunatori care s-au instalat in perioada de toamna –iarna pe planta .

Se va afana solul prin lucrari mecanice in jurul plantei .

 

VARA

 

In primul rand  trebuie sa ne asiguram ca avem o sursa de apa importanta in vederea asigurarii necesarului de umiditate a plantei.

In perioada de vara va trebui sa oprim cresterea plantei la o inaltime de 2 metri prin taierea lastarului principal –varful de crestere.

Un alt tip de lastar trebuie eliminat, cel care creste de la radacina, pana la o inaltime de 60 cm de sol, trebuie indepartate toate ramurile sau vlastari crescuti.

Orice ramura noua care creste la un unghi mai mare de 45 grade fata de tulpina trebuie eliminata .

O atentie sporita trebuie acordata, vizual prin inspectii periodice intre plante sa nu apara daunatori, boli, care pot inhiba dezvoltarea plantei sau scaderea fructificarii .

Este recomandata aplicarea  unor stropiri cu un ingrasamant foliar organic pe baza de aminoacizi vegetali, care au ca efect o actiune antistres si fitostimulanta imbunatatind crestera,  formarea si marimea fructului .

 

TOAMNA

 

Daca plantele s-au dezvoltat armonios si au fost asigurate toate conditiile, e timpul sa ne bucuram de recolta, care apare din luna august.

 

IARNA

 

Toamna tarziu, dupa caderea frunzelor este necesara o stropire cu sulfat de cupru, o spalare a trunchiului, ramurilor si a solului in jurul plantei, locuri posibile unde anumiti daunatori si-au depus ouale,  daunatari ce vor aparea in anul urmator.

Se va verifica si reface unde e cazul sustinerea plantei de tutore,  se va asigura o protectie a plantei impotrivara animelor salbatice( iepuri , caprioare ,etc) in situatia in care nu este imprejmuit terenul.

Se va fertiliza solul cu ingrasamante organice.

Un gând despre „lucrari de intretinere”

  1. Sulfatul de cupru elimina o parte din boli nu daunatorii dvs. dati sfaturi , dar faceti confuzii intre insecticide,
    fungicide etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Goji, Arbusti Goji, Plantatie Goji,Butasi Goji

%d blogeri au apreciat asta: